Deprimerande med snö

För nån dag sen solade man i shorts och linne. Idag snöar det.. Det stod att det skulle bli snöblandatregn, men det faller lätta snöflingor nu redan. Snön har inte lagt sig som tur var, men det är snöflingor som faller :/

Nu blir det snart skola, sen min första tripp till bolaget och sen valborgsfirande i kväll (y)

Blivit beroende av detta.


My wish list

Typiskt att man hittar snygga saker man vill ha när man bestämt sig för att spara pengar..
 
 

Apelsinsockerkaka med glasyr

Igår var sån himla underbar dag! Det bakades sockerkaka och hela familjen satt bara ute i solen och fikade hela dagen. Så underbarrt väder!
Igår vägrade jag jobba när det var så fint väder (tur att man får välja arbetstider själv). Idag måste jag dock jobba,men känns ändå helt okej med tanke på att jag i fredags fick min första lön! Även om det inte är mycket så har jag lyckats dubblera min inkomst denna månad och är SÅ nära på att kunna köpa en nya kamera nu! När jag får mitt studiebidrag den 30e så har jag lugnt pengar så det räcker. Yey äntligen! Hade tänkt köpa en förra året men då åkte jag till Miami istället och använde upp alla mina pengar. Så nu exakt ett år senare så har jag fått ihop pengarna igen - nu jävlar!
Kan säga att det kommer att fotograferas tusen gånger mer när jag har den nya kameran. Då komemr det bli precis som när jag fick kameran jag har nu. Man fotar allt och alla, varje dag. Så när jag har den nya kameran så ska jag experimentera och då dyker det nog upp massor av bilder här också.
 
Provade och fotade dessa bilder med mitt macro-objektiv som jag knappt använt. Blir så läckra bilder!
 

Hahaha


Soliga väder

Vilken solig vecka det varit, och det sägs bli ännu varmare i helgen! Hoppas bara inte att det blir för varmt så man inte orka jobba.
Nu ska jag städa och förbereda jobb.


Få längre hår UTAN löshår

Detta är ett skitbra tips för att få ditt hår att se längre ut när du har håret i hästsvans! 



Underbar solig dag!

Känns som solen och värmen äntligen nådde Norrland. Folk i södra Sverige har redan haft vår i några månader typ. Känns det som. Idag kändes som det helt plötsligt blev sommar. Gick ut i endast shorts och linne! Såå underbart och jag känner: jävlar vad jag inte tänker låta ännu en sommar passera utan att jag känner att jag hunnit gjort något.

Så idag blev det sovmorgon och sen spendera dagen i solen. Uppskattade det så mycket.

Syrrans outfit som jag är avis på. "You can't sit with us". Från den bästa filmen som finns.


Parodi på typsik "Emo musik"

NigaHiga är ju bäst. Älskade detta, haha! En parodi på hur att vara emo.
 

Uppskattar inte det jag har förrän det är för sent (hårfärg)

Nu när jag färgade mitt hår mörkrött så tog det typ 4 dar innan jag slutade hoppa till varje gång jag såg mig i spegeln, och tog en vecka innan jag kände mig bekväm. Tycker min nuvarande hårfärg är så fin, men passar typ inte mig? Tycker jag ser så blek och grå ut nu när färgen är mörk. När jag ser på gamla bilder så tycker jag att jag såg piggare ut i t.ex. blont hår, men det ska jag inte skafa igen. Är sjukt svårt att få till en blond färg som ens är fin, och jag blev aldrig nöjd med den jag hade och är jobbigt att sköta om utväxt och allt sånt där. Tycker jag ser allmänt piggare och kryare ut om jag har ljus hårfärg för då ser det ut som man har mer färg i ansiktet. Jag är ju grå/gultonig i hyn så med mörkt hår så syndes det ännu mer. Jag behöver sola! Synd att vi inte har ett solarium där jag bor nu som jag hade där vi bodde förut. Bodde då på en gård där det kostade 1 kr i minuten att sola. Billigaste ever! Nu har jag inte ens tillgång till något solarium om jag inte förstås åker iväg några km. 
 
Tänkte egentligen bara skriva att jag ska jobba idag och kommer ha fullt upp medan andra har ledigt :( Så ni bör tänka lite på mig idag
 
Uppskattar nu hårfärgen jag hade förr..
 

Red head girl

Är väl kanonkul att spendera sina dagar med att studera matte,eh.. 
Har iallafall två saker att se fram emot: Sista april och köpa en ny kamera.
 
 

So tired

 
Avslutade veckan med besök torsdag och fredag för att fira att jag blivit ett år äldre. Och lördag och söndag så har jag bara jobbat. Nu är jag så himla trött så tänker bara fika dumblekaka och citronpaj och sedan lägga mig tidigt. 
 
Fotade lite random idag.
 
 

{- Redhead! -}

För det är sjukt hett!





Jag är 20????!

Holy f*ck. Jag blev 20 år idag. Det låter skitgammalt. Iallafall när man säger "för 20 år sen så blablabla". Kan säga att NU känner jag mig vuxen. Känns konstigt nog större än att bli 18. 
Det beror på: 1, jag är inte tonåring längre så kan aldrig kopplas som barn längre. 2, jag kan köpa på systemet. Känns knäppt att de får sälja mig starksprit. Känns som jag fortfarande tjuvdricker och egentligen inte alls får? Haha. Och 3, nu finns det TYP inga fler åldersgränser som kan stopoa mig. (Förutom 21 i USA och typ nattklubber som kör med 23-årsgräns vissa dagar, om det fortfarande finns?).

Min mamma är så jäkla rolig. Trots att jag inte alls hade tänkt dricka idag eller ta min första tur till systemet "bara för att jag kan" så kom hon hem med en del cider och mousserande vin som vi skåla med. Och hon "var nära på att köpa mig ett presentkort på systemet" haha. Tack för uppmuntran (y)
Hoppas hoppas HOPPAS dock på utgång i helgen! Vill fira lite,lite iallafall.
Det enda som känns lite "sad" är att jag firade ju min 18årsdag i London och sen 19årsdag i Miami (wow är nog inte många som haft den turen?), var typ bara tur för mig att jag fick de resorna just då. Men känns därför lite tråkigt att vara hemma denna gång. I London gick jag på Musikal om MJ, och i Miami blev jag bjuden på middag av söta bloggaren Steffy som sen tog mig till den bästa klädaffärren jag sett.
Detta år blev jag ensam hela dagen, men fick god middag och lite besök av några släktingar. Mycket skratt och presenter :) kan säga att jag snart har en ny kamera (!!!!!!!!!!!!!).

Jag idag


Oh my world


Har mycket att göra och mycket som händer denna vecka. Funderar över om jag ska baka något gott också, men ej kommit på vad.. Så blir matinspirations-bilder


Checkar av nästa färg på listan

Gillade hårfärgen jag hade, men det gula under från en misslyckad blondering på halva håret började synas igenom. Dessutom hade turkosa färgen på topparna blivit gröna och vägrade försvinna. Så för att få bort det så var jag tvungen att färga en mörkare färg. Fick bli rött då jag aaaaaldrig haft rött överhuvudtaget i håret förut. Det fick bli en riktigt mörkt nyans av röd, för när den sen tvättas ut så blir den bara klarare och klarare. Nu kanske det ser ut som mörkbrunt med skiftningar, men sedan när den blir ljusare så kommer det bli rödare. Skönt och inte behöva färga om mitt hår på några veckor nu. Dessutom så smälte min utväxt i färgen så slipper blondera den också. Blondera utväxt är det värsta som finns..
 
 

Varför inte fruktskor?












Work work

Igår var jag illamående hela dagen men lyckades ändå ta mig till skolan och sen fika. Idag vaknade jag väldigt orkeslös men var ändå tvungen till att göra massa saker. Är helg också, vilket betyder arbete. Så när andra festar så jobbade jag (y) Trösten är väl att andra gör av med pengar men jag tjänar istället. Om man nu ska tänka positivt höhö.
Har färgat håret ikväll också. Bara bestämde mig för att nu skulle det ske en ny färg! Tar några dagar att vänja sig.

Vi har nio ungar nu som är ganska nyfödda. Sex av dom är pigga, men tre av dom riskerar att inte överleva. Så vi stödmatar dom dygnet runt och är trist och se dom bli nedtrampade av de andra och är orörliga..




Foodporn

Är hungrig, så tittar på bilder med mat. Tänkte även göra er hungriga. Förlåt.





Happy Thursday

Idag blev det till att vara i skolan och plugga två timmar psykologi. Älskar det :) Måste vara det mest intressanta ämnet på länge. Efter skola så skulle jag göra ärender på stan, men trots att all shopping redan var väl uträknad så tog det ändå två timmar. Det går inte att bara springa lite snabbt på stan..
Köpte lite grejsimojs till lördag då det äntligen blir utgång igen. Har ju lääängtat ända sen i somras på att få ha en riktig utekväll igen. 
Imorgon blir det att kliva upp 8 för skola, sen hem och vara barnvakt, förbereda jobb och sen får vi se vad jag hinner med. På lördag blir det till att jobba effektivt så jag blir klar redan på dagen så jag kan vara ledig på kvällen och även söndag (y). Behöver lite mer energi för det här känner jag, så hoppas på det bästa..

Skulle göra "läskig bild" i app, men faila


Glass-skor

Mäh, jag vill ha glass-skor! :o






Vill ha Beyonces hår!



Vila i frid, småkompisar

För 4 och 6 dagar sedan så föddes två marsvinskullar med fyra i varje. När de är så många så är det lätt hänt att några föds mindre än de andra och kan även vara svårt för dom att komma åt maten. De var alltså 8 "syskon" som delar på två mammor. De som föddes väldigt små blev bortknuffade av syskonen när de skulle slåss om att bli matad av sin mamma. Jag började stödmata de två minsta och tänkte "det är klart de klarar sig, de verkar pigga". Men igår kväll så dog den minsta helt plötsligt utan att vusa någea tecken på att må dåligt förutom lite trött :( Hittade då den andra lilla krabaten liggandes och flämtande. Han var döende. Satt då och stödmata med morotspuré och vatten mellan 23-tiden och halv 4 på morgonen. Först åt han och fick i sig vätska men blev svagare ändå. Kändes så tråkigt för mamman brydde sig inte och alla andra marsvinen ignorerade honom och t.o.m sprang över honom så han skrek. Tillslut orkade han inte ens hålla upp huvudet så han kippade efter luft och "skrek" då och då av smärta :( Gjorde en fin bädd åt honom i ena hörnet i buren så han fick somna in med familjen men de skulle inte kunna trampa på honom. Gick och la mig och tänkte att han skulle vara död när jag vaknade nästa morgon, men han levde fortfarande. Han pep och skakade. Slutade att andas inland och börja sen rycka i fötterna som nu var blåa. Vatten bubblade upp ur nosen och man hörde hur ansträngande det var för han. Ville att han skulle somna in så han slapp lida. Och bara nån timme senare så somna han in. 
Tycker det är sorgligt, för även om du är liten eller stor så är det en personlighet som förtjänar att få leva. Tråkigt att de som är mindre blir bortputtade och dör :'( har förlorat marsvin tidigare men var hemskt och se när han led och de andra bara trampade på honom medan han dog..
Vila i frid iallafall. Bättre i marsvinshimlen än att lida här. 

Några bilder när de var nyfödda